Flexdruk voor textiel

Flexdruk is een techniek waarbij uw print door verwarming en hoge druk op textiel gedrukt wordt. Het voordeel van deze manier van bedrukken is dat het al mogelijk is bij een afname van één stuk. Doordat de opdruk flexibel is (vandaar natuurlijk de naam flexdruk) zal deze met de stof mee uitrekken en weer terug krimpen. Hierdoor is het een uitstekende keus voor het bedrukken van kleding.

Kleding bedrukken

Voor het bedrukken van kledingstukken wordt vaak gebruik gemaakt van flexdruk. Doordat er geen minimumafname vereist is kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende designs aan te leveren. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld binnen de verschillende afdelingen van uw bedrijf een eigen stijl wilt voeren of om namen te laten bedrukken.

Waar moet je op letten bij flexdruk?

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u kiest voor flexdruk bedrukkingen. Voornamelijk bij het wassen, drogen en strijken van bedrukte kleding is enige zorg vereist. Zo kunt u bijvoorbeeld geen gebruik maken van een droger en mag u de kledingstukken niet wassen op een temperatuur warmer dan 60 graden. Voornamelijk grotere prints kunnen bij wasbeurten kreukels vertonen, deze zijn echter wel glad te strijken. Bij het strijken dient u de kleding binnenstebuiten te keren .

Wat kan ik laten bedrukken?

Flexdruk wordt veel toegepast voor kledingstukken maar kan voor vrijwel elke vorm van textiel toegepast worden. U kunt hiervoor uw eigen textiel aanleveren of gebruik maken van de artikelen in onze winkel. Dankzij onze grootschalige inkoop profiteert u dan van extra lage prijzen en weet u zeker dat u de beste kwaliteit heeft. Onze producten zijn namelijk speciaal gemaakt voor bedrukkingen.

Voordelen van flex print bedrukken

  • De bedrukking rekt mee met de stof.
  • Kleinere aantallen mogelijk.
  • Geen film of zeef kosten.
  •  Zeer geschikt voor kleine of fijne bedrukkingen.
textieldoek
Kleding
flexo kleuren

Meer weten over het bedrukken van textiel? Neem contact met ons op, of kom langs voor een vrijblijvend gesprek.